Migraţie şi politici europene

Migraţie şi politici europene

Ediție: 
I
ISBN : 
978‐606‐8330‐21‐1
Data publicării: 
2013
Format: 
A5 (148x210mm)
Nr. pagini: 
268
List price: 0.00 lei
20.00 lei
Price: 20.00 lei

Detalii

Descriere

Într-o lume cu graniţe tot mai fluide, unde globalizarea mişcă idei și oameni, mărfuri sau trenduri, pare paradoxal faptul că fenomenul migraţiei populației este încă destul de puțin analizat cu instrumentele științei veritabile. În contextul în care migrația este unul din cele mai importante fenomene ale societății moderne, cartea lui Vasile-Adrian Cămărășan „Migrație și politici europene” vine ca un document serios şi aplicat cu privire la modul în care fluxurile de mişcare ale populaţiei „globalizează” Europa și schimbă starea societăților de destinație, dar și a celor de origine.

 

Cartea lui Vasile-Adrian Cămărășan este valoroasă prin complexitatea abordărilor asociate fenomenului migraţiei şi, prin utilitatea şi concizia datelor pe care le conţine, este de natură să devină un foarte util instrument de înţelegere şi documentare în ceea ce priveşte acest fenomen pentru studenţi, profesionişti din media sau chiar pentru specialişti din domenii conexe.

 

Vasile-Adrian Cămarășan demonstrează prin această lucrare că este un tânăr cercetător înzestrat, dar și un specialist lucid, un expert creativ în domeniul managementului public. Din partea lui și a generației pe care o reprezintă aşteptăm schimbarea majoră a administraţiei publice, dar și modernizarea statului. Cartea de față demonstrează o calitate rară, împletirea analizei de tip academic-interdisciplinar cu viziunea strategică în managementul unui fenomen social complex și contradictoriu, fenomenul migrației.

În aceeași colecție

 • Adrian Liviu Ivan
  Statele Unite ale Europei
 • Vasile-Adrian Cămărăşan
  Migraţie şi politici europene
 • Alfred E. Kellermann
  Uniunea Europeană
 • Sergiu Gherghina, George Jiglău
  De la entuziasm la criză