Guvernământ şi politici comparate

Guvernământ şi politici comparate

Ediție: 
I
ISBN : 
978-606-8330-15-0
Data publicării: 
2014
Format: 
B5 (170x240mm)
Nr. pagini: 
546
List price: 0.00 lei
0.00 lei
Price: 0.00 lei

Detalii

Descriere

Pentru un proaspăt student în Științe Politice sau într-o disciplină conexă, complexitatea unui sistem politic, multitudinea de instituții și de procese politice pot crea confuzie. Cartea lui Rod Hague și Martin Harrop reprezintă o introducere clasică în științele politice. Tradus în premieră în limba română, volumul este scris folosind un limbaj clar și direct, care permite studenților să acumuleze rapid informațiile de bază despre dimensiunile relevante ale fenomenului politic și profesorilor să sintetizeze mai ușor informațiile esențiale pe care trebuie să le transmită.
Capitolele sunt structurate și ordonate logic, permițând cititorului să deslușească rând pe rând câte un concept esențial din cadrul disciplinei. Statul, democrația, partidele politice, alegerile, cultura politică, constituțiile, guvernele și parlamentele sunt câteva exemple de teme abordate individual de câte un capitol. De asemenea, volumul cuprinde și capitole teoretice care oferă o perspectivă concisă asupra literaturii vaste dezvoltate de-a lungul deceniilor în acest domeniu.
Această lucrare, ajunsă la a zecea ediție în străinătate, a contribuit la formarea a generații de studenți în științe politice, iar longevitatea ei vorbește de la sine despre succesul de care se bucură în mediul academic.

În aceeași colecție

 • Sergiu Gherghina, Mihail Chiru
  Declaraţii de interese sau proiecţii de politici publice?
 • Ernesto Laclau
  Despre gândirea populistă
 • Chantal Mouffe
  Despre politic
 • Rod Hague, Martin Harrop
  Guvernământ şi politici comparate
 • Rein Taagepera, Matthew Sobert Shugart
  Mandate şi voturi
 • Neill Nugent
  Guvernământ şi politică în Uniunea Europeană
 • Wendy Brown
  Reglementarea aversiunii
 • Giovanni Sartori
  Partide și sisteme de partide